Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10814/119
Title: Καλωσόρισμα εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών
Alternative title: Welcome speech on behalf of the Committee for the Support of Libraries
Qualified type: Videorecording
Conference item
Creator: Σαραντοπούλου, Ιωάννα
Contributor: Organiser of meeting: Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών, με την ευγενική υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Ολλανδικού Ινστιτούτου για τις δημόσιες βιβλιοθήκες στη Χάγη, Ολλανδία.
Date: 2012-10-05
Place of production: Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας", Αθήνα
National Hellenic Research Foundation, 48 Vassileos Constantinou Av., Athens
Event: Έξυπνες Ιδέες, Ελκυστικές Βιβλιοθήκες. 8ο Διεθνές Συνέδριο, 5 και 6 Οκτωβρίου 2012, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)/ Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Αθήνα
Smart Ideas, Attractive Libraries . 8th International Conference October 5-6, 2012 National Documentation Centre (EKT) / National Hellenic Research Foundation (NHRF), Athens - Greece
Language: Greek
Record level: Analytic (component part)
Αbstract: Οι βιβλιοθήκες στην Ελλάδα, όπως είναι αναπόφευκτο, έχουν υποστεί τις συνέπειες της τρέχουσας οικονομικής κρίσης. Oι ελληνικές βιβλιοθήκες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονται σε πορεία μεγάλων αλλαγών κυρίως σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Το φετινό συνέδριο μας προσφέρει την ευκαιρία να υπογραμμίσουμε την ανάγκη για το νέο ρόλο των ελληνικών βιβλιοθηκών ως κέντρα της κοινότητας. Ο μη κερδοσκοπικός ελληνικός οργανισμός Future Library, που υποστηρίζεται από μεγάλο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό ίδρυμα, αποτελεί ισχυρό παράδειγμα της τάσης αυτής, καθώς ηγείται ευρείας κλίμακας δράσεων για να πραγματοποιήσει τη μεγάλη μετάβαση, η οποία έπρεπε να γίνει, από παραδοσιακές βιβλιοθήκες σε κόμβους πληροφόρησης της κοινότητας. Η Επιτροπή μας συμβάλλει προς την κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης και επαναπροσδιορισμού των υπηρεσιών βιβλιοθηκών, οργανώνοντας για το 2012 το 8ο διεθνές συνέδριο «Έξυπνες Ιδέες, Ελκυστικές Βιβλιοθήκες». Προσκαλούμε μια ομάδα ξένων και Ελλήνων ομιλητών για να αναφερθούν σε καινοτόμες υπηρεσίες και δραστηριότητες οι οποίες προσελκύουν τις κοινότητες χρηστών, καθώς και σε δημιουργικό προγραμματισμό με περιορισμένο προϋπολογισμό, όπως μηχανισμοί χρηματοδότησης και χορηγίες. Επαγγελματίες από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα μοιραστούν με το ακροατήριο επιτυχείς ιστορίες από τα συστήματα των δημοσίων βιβλιοθηκών τους και θα παρουσιάσουν ιδέες για προγράμματα προσανατολισμένα στις κοινότητες, τα οποία αφορούν νέους, μετανάστες και επιχειρηματίες με περιορισμένη χρηματοδότηση και οικονομικούς πόρους.
Keywords: Ρόλος βιβλιοθηκών
Καινοτομία
Δημιουργικότητα
Library programs
Innovation
Creativity
Alternative web page: http://hdl.handle.net/10442/12987
Rights Holder: Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ)
Committee for the Support of Libraries (CSL)
License: Fair Use License
Date copyrighted: 2012-10-05
Notes: Ιωάννα Σαραντοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Ψηφιακής Βιβλιοθήκης, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)/ Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ)
Digital object availability: Available
Appears in item Groups:Lectures, Friday 5 October 2012

Files in This Item:
There are no files associated with this item.