Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10814/51
Title: Ένας πρακτικός οδηγός μάρκετινγκ για υπηρεσίες πληροφόρησης
Alternative title: A practical guide to marketing information services
Qualified type: Event
Conference item
Creator: Koontz, Christie
Contributor: Organiser of meeting: Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών
Sponsor: Information Resource Center, U.S. Embassy, Athens
Date: 2017-12-01
Place of production: Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΚΠΙΣΝ)
National Library of Greece (SNFCC)
Event: Βιβλιοθήκες και Κοινωνία. ο ρόλος του Marketing, 1 Δεκεμβρίου 2017, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΚΠΙΣΝ), Αθήνα
Libraries and Society. The Role of Marketing, December 1, 2017, National Library of Greece, SNFCC, Athens
Language: English
Record level: Analytic (component part)
Description: Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή και υποστήριξη του Information Resource Center, U.S. Embassy, Athens. 'Ελαβε χώρα στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Οργανωτικής Επιτροπής Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών με θέμα "Βιβλιοθήκες και Κοινωνία. Ο ρόλος του Marketing"
The workshop was delivered with the support of the Information Resource, U.S. Embassy, Athens. It took place in the framework of the event organized by the Committee for the Support of Libraries with the title "Marketing in libraries"
Αbstract: Η Christie Koontz από τις ΗΠΑ στο εργαστήριό της τόνισε την ανάγκη ύπαρξης σαφούς αποστολής και οράματος για την βιβλιοθήκη προκειμένου να σχεδιάσει μία στρατηγική marketing αποτελεσματική και χρηστοκεντρική που θα αναδείξει τη βιβλιοθήκη ως ένα φιλικό, χρήσιμο και ευχάριστο περιβάλλον με εκπαιδευτικό , κοινωνικό, πολιτιστικό και πολύπλευρο χαρακτήρα. Το εργαστήριο σχεδιάστηκε για να εισαγάγει στις βασικές αρχές του μάρκετινγκ και να παρέχει τις πληροφορίες που απαιτεί ένα επιτυχημένο σχέδιο μάρκετινγκ.
Subject: Βιβλιοθήκη
Μάρκετιγκ
Κοινωνικές επιστήμες
Στρατηγική
Library
Marketing
Stategy
Social sciences
Keywords: Προώθηση
Διαφήμιση
Τεχνικές μάρκεντιγκ
Promotion
Publicity
Strategic marketing plan
Relation: 
Rights Holder: Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ)
Committee for the Support of Libraries (CSL)
License: Fair Use License
Notes: Η Christie Koontz διδάσκει στο School of Library & Information Studies του Florida State University (FSU). Για το εκπαιδευτικό έργο της έχει τιμηθεί με το υψηλού κύρους Graduate Teaching Award. Η Δρ. Koontz διδάσκει μάρκετινγκ για βιβλιοθήκες και υπηρεσίες πληροφόρησης στο FSU και το San Jose State University. Πρόσφατα οργάνωσε εργαστήρια για μάρκετινγκ στη Μόσχα και στο Μπέργκεν της Νορβηγίας. Τα εργαστήρια έγιναν με χορηγία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA). Η ίδια είναι εδώ και πολλά χρόνια μέλος του Τμήματος Μάρκετινγκ της IFLA. Το επιστημονικό της έργο καλύπτει μια εικοσαετία. Ήταν από τους πρώτους που αντιλήφθηκαν την καθοριστική σημασία που παίζει ο χώρος κάθε βιβλιοθήκης σε σχέση με τους χρήστες της. Οι μελέτες περιέχουν μεγάλο όγκο στοιχείων για διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες (κυρίαρχες, μειοψηφίες και γλωσσικά απομονωμένες) και πως αυτές χρησιμοποιούν μια βιβλιοθήκη. Οι έρευνες της Δρ. Koontz σκοπό τους έχουν να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη ανάπτυξη μιας συλλογής και τις καλύτερες παροχές υπηρεσιών.
Digital object availability: Available
Appears in item Groups:Workshops

Files in This Item:
File SizeFormat 
Workshop Marketing updated Koontz.pdf3.4 MBAdobe PDFView/Open